Кличко сказав, скільки минулої зими росіяни пошкодили тепло- та енергомереж Києва

Внаслідок ворожих ракетних ударів минулої зими було серйозно пошкоджено близько 63% обладнання в Києві, необхідного для стабільного проходження осінньо-зимового періоду.

На ремонт обладнання тепломереж цьогоріч з місцевого бюджету направили понад 1 млрд грн. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ".

Кошти також пішли на придбання пересувних котельних, що забезпечуватимуть теплом заклади соціальної сфери, зокрема лікарні.

"Місто формує арсенал альтернативних джерел живлення на тих об'єктах, де дозволяє потужність. Наприклад, понад дві третини котелень Київтеплоенерго забезпечило генераторами, тому в разі вимкнення світла вони продовжуватимуть працювати і давати тепло будинкам, що до них підключені", наголосив Кличко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім цього, мер Києва додав, що столиця готується до початку опалювального сезону. Теплопостачальні підприємства Києва завершили гідравлічні випробування на мережах та теплоджерелах.

"Усунули близько 2,5 тис. пошкоджень трубопроводів. Здійснили технічні заходи для підвищення надійності роботи обладнання технічну діагностику котлів, заміну окремого обладнання", зазначив Кличко.

Він додав, що на Київ та Україну чекає ще одна складна зима, адже ворог знову намагатиметься зруйнувати критичну інфраструктуру та залишити українців без світла, тепла та води.

Україна вперше пройде зиму за рахунок газу власного видобутку.

Газу достатньо, а тарифи стабільні. Про це сказав голова компанії "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Голова Нафтогазу переконаний, що опалювальний сезон держава пройде без потрясінь не лише в питанні забезпеченням газу, а й незмінності вартості блакитного палива для населення.