КНДР після візиту Путіна розкритикувала США через допомогу Україні - ЗМІ

КНДР після візиту Путіна розкритикувала США через допомогу Україні - ЗМІ

Військові чини Північної Кореї засудили США за посилення допомоги Україні

Представники вищого військового командування Північної Кореї висловили свою незадоволеність щодо розширення військової підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні. У Пхеньяні попередили, що такі кроки можуть призвести до "нової світової війни".

Згідно з повідомленням Reuters, лише кілька днів після візиту президента Росії Володимира Путіна до Пхеньяну, Пак Чон, високопосадовець з Північної Кореї, заявив, що Москва "має право вибирати будь-яке відповідне ударне дії", якщо США продовжуватимуть тиснути Україну до "проксі-війни" проти Росії.

"Це може призвести до більш сильної відповіді з боку Москви і "нової світової війни", - заявив Пак.

Він посилався на заяву Пентагону щодо можливості українських військових використовувати американську зброю для нападу на російські сили в будь-якому районі по той бік кордону з Росією.

Крім того, заступник міністра оборони Північної Кореї, Кім Канг Іль, заявив, що направлення американського авіаносця на Корейський півострів є "надзвичайно небезпечною" демонстрацією сили, яка залишає відкритими двері для "пригнічувального, нового показу стримування" Північної Кореї.

Джерело: УНІАН

Читайте також: