КНДР заявила про плани запустити додаткові «супутники-шпигуни»

Північна Корея оголосила про свої плани запустити додаткові супутники-шпигуни для збору інформації про військову діяльність своїх ворогів. Ця новина була повідомлена Reuters.

Повідомляється, що КНДР збирається побудувати нові розвідувальні супутники, використовуючи модель космічного апарату Malligyong-1, який вже був запущений на орбіту у листопаді. Такий запуск порушив резолюцію Ради Безпеки ООН, на думку урядів США, Південної Кореї та Японії.

Представники Північної Кореї заявили, що ці нові супутники зможуть виконувати функції керівництва і підготовки для нанесення сильного удару, якщо це буде потрібно.

Тим часом, радники з національної безпеки США, Південної Кореї і Японії планують провести трісторонню зустріч у Сеулі 9 грудня, на якій вони обговорять військову активність Північної Кореї та інші глобальні питання.

Раніше було повідомлено, що КНДР стверджує, що їх розвідувальний супутник зміг зробити фотографії Білого дому, Пентагону і американської військово-морської бази.

Треба відзначити, що Північна Корея оголосила, що її військовий розвідувальний супутник, який був нещодавно запущений, розпочне свою місію у грудні цього року.

Як зазначалося, Північна Корея оголосила про успішний запуск балістичної ракети з розвідувальним супутником на борту. Кім Чен Ин особисто спостерігав за цим запуском. Крім того, Північна Корея також має намір надіслати декілька інших супутників-шпигунів для спостереження за Південною Кореєю та іншими регіонами, повідомляє космічне агентство країни.

Нагадаємо, що країни "Великої сімки" засудили незаконні запуски балістичних ракет Північної Кореї та її військову співпрацю з Росією.