Командира 128-ї бригади відсторонено від посади на час розслідування – Зеленський

Внаслідок атаки, яка відбулася 3 листопада і спрямована проти воїнів 128-ї бригади Збройних сил України, командира бригади було відсторонено від його посади до закінчення розслідування. Про це повідомив Президент у своєму вечірньому зверненні.

Зеленський зазначив, що Україна повинна приділити значно більше уваги обороні. "Усі у нашій країні, зокрема на регіональному рівні, а також у містах на задній частині, які мають потрібні ресурси, повинні допомагати і підтримувати наших воїнів. Це стосується і запобігання подібним трагедіям, як з воїнами 128-ї бригади. Треба враховувати очікування наших солдатів і командирів, зокрема молодих хлопців, які були мобілізовані. А головне, мають припинитися ворожність та події, які роз'юнюють країну політично", - заявив Президент.

  • Нагадаємо, що 4 листопада стало відомо, що російська армія завдала ракетного удару по українській військовій частині в одному з прифронтових сіл Запорізької області.
  • Удар, ймовірно, стався під час проведення заходу до Дня артилерії та ракетних військ 3 листопада.
  • У результаті атаки є жертви серед військовослужбовців та мирних громадян.

Також ЗМІ повідомили, що командир 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитро Лисюк не встиг прибути на захід до Дня ракетних військ та артилерії, який відбувався біля лінії фронту в Запоріжжі.

Військових чекали на командира протягом понад пів години, а потім сталася ворожа атака, яка призвела до загибелі та поранення людей.