Компенсації для біженців у Німеччині: Шольц ухвалив нове рішення

Уряд Німеччини, на чолі з канцлером Олафом Шольцем, у рамках правлячої коаліції, домовився про надання допомоги регіональним та місцевим адміністраціям в управлінні зростаючою кількістю біженців та мігрантів, які прибувають в країну. За даними Bloomberg, після нічних переговорів, уряд оголосив, що починаючи з наступного року буде виділяти €7,5 тис. на кожного пошукача притулку. Цей крок призведе до скорочення витрат на €3,5 млрд. Федеральних земель та муніципалітетів Німеччини.

Олаф Шольц, назвав угоду, яка поставила край суперечкам між федеральними та регіональними чиновниками, "дуже історичним моментом". Міністр фінансів Крістіан Лінднер зауважив, що зменшення пільг для шукачів притулку заощадить близько €1 млрд.

Уряд Німеччини також зосереджується на боротьбі з нелегальною міграцією та контрабандистами, які оперують на кордонах країни. За останні кілька тижнів, було посилено прикордонні перевірки, а також було затверджено законопроект, спрямований на спрощення депортації осіб, які не мають права перебувати в Німеччині.

Крім проблем імміграції, уряд погодився на заходи щодо прискорення процесу планування та затвердження будівельних проектів, у тому числі вітрових турбін, електропередачі та залізничної інфраструктури. Також була висловлена підтримка продовження пільгових залізничних квитків на наступний рік, але деталі фінансування цього заходу ще потребують уточнення.

Опитування громадської думки показують, що німецьке населення все більше незадоволене підходом уряду до проблеми нелегальної імміграції. Більшість людей вважає, що можливості прийняття біженців досягли максимуму, але гуманність у поводженні з ними залишається важливою. Особливо, великі міста вже наближаються до меж своїх можливостей.