Конгрес США зробив «подарунок» Путіну

У спікера Палати представників Майка Джонсона немає підтримки щодо продовження роботи обидвох палат Конгресу США на тиждень, щоб забезпечити додаткове фінансування для України перед Різдвом. Адміністрація Білого дому вважає, що республіканці не повинні залишати свої посади на святкування, поки є ще невирішені питання.

"Як ви чули вчора від президента, американський народ не відвернеться від України та її боротьби за свободу проти тиранії. Але спікер Джонсон заявив, що Палата представників завершить свою роботу завтра без розгляду питань кордону, фінансування Ізраїлю і нагальних потреб для України", - повідомила речниця Білого дому Каріна Жан-П'єр під час брифінгу.

З її слів випливає, що така позиція лише заохочує потенційних агресорів в різних країнах, таких як Москва, Пекін і Тегеран. Речниця також наголосила на тому, що республіканці з Палати представників не повинні залишати свої посади на свята, коли є життєво важливі кроки для забезпечення безпеки США та світу.

На даний момент відомо, що президент Байден і Білий дім працюють над тим, щоб Конгрес ухвалив пакет допомоги для України до початку канікул. Американський президент закликав Конгрес не надавати російському диктатору Путіну "подарунка" та прийняти допомогу для України.

Необхідна допомога включає понад 100 мільярдів доларів, які включають 60 мільярдів доларів для України. Гроші будуть використані на закупівлю озброєння та обладнання для підтримки України на полі бою і на поповнення запасів Міністерства оборони США, використаних на підтримку українських сил.

Також передбачається фінансування прямої бюджетної підтримки України для надання життєво важливих послуг народу та підтримки економіки під час війни.

Наразі в Конгресі є розбіжності щодо цього пакету допомоги. На початку грудня Сенат США заблокував законопроєкт, який мав надати допомогу Україні. Проти цього проголосували всі республіканці та незалежний сенатор Берні Сандерс.

Пам'ятайте, що 12 грудня президент України Володимир Зеленський зустрічався з Конгресом США, де заявив про потребу в військовій допомозі.