Кремль заплутався в окупованих територіях - ISW

Кремль заплутався в окупованих територіях - ISW

У Кремлі заплуталися, які території України вони окупували.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни.

"Кремль, схоже, досі не уточнив, які українські території, як він стверджує, анексувала Росія, що призвело до тривалої плутанини серед російського уряду та окупаційних чиновників через рік після незаконної анексії окупованих територій", - пишуть американські аналітики.

30 вересня президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін виступив із промовою в оголошений ним "день воз'єднання".

Так званий губернатор тимчасово окупованого Севастополя, росіянин Михайло Розважаєв опублікував у Telegram-каналі карту, на якій український Крим, Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська області зображені як територія РФ, повідомив ISW.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Окупаційна адміністрація Херсонської області опублікувала іншу карту, "на якій російська територія приблизно простягалася до нинішньої лінії фронту на чотирьох нещодавно анексованих територіях", пишуть американці.

А заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що війна в Україні триватиме, доки "не будуть звільнені споконвічно російські території".

"Нечітка заява Медведєва та розрізнені карти окупаційних чиновників вказують на те, що Кремль ще не уточнив, які саме території він анексував або має намір анексувати", - пише ISW.

Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

З початку повномасштабної російської агресії Сили оборони звільнили від окупантів понад 40 тис. кв. км. території. Це більше, ніж територія Молдови і трохи менше, ніж два Ізраїля, повідомив СтратКом ЗСУ.

За 585 днів українські воїни знищили понад 278 570 російських окупантів, 8991 броньовану машину ворога, 20 кораблів і катерів, 4702 танка, 316 гелікоптерів, 316 літаків і підводний човен.

Читайте також: