Кулеба проведе в Кишиневі переговори з главами МЗС Молдови й Румунії

Кулеба проведе в Кишиневі переговори з главами МЗС Молдови й Румунії

Міністр закордонних справ України відвідає Кишинів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 5 липня здійснить візит до Кишинева, Республіка Молдова.

Про це повідомила пресслужба МЗС України.

"У молдовській столиці глава МЗС України проведе тристоронні переговори із віцепрем’єром, міністром закордонних справ Молдови Міхаєм Попшоєм і міністеркою закордонних справ Румунії Люмініцею Одобеску. Переговори відбудуться у розвиток зустрічі глав МЗС України, Молдови та Румунії 15 вересня 2022 року в Одесі, на якій був започаткований такий тристоронній формат співпраці", - зазначили у відомстві.

За інформацією МЗС України, основними темами переговорів будуть зміцнення співпраці між Україною, Молдовою та Румунією, вступ України і Молдови до ЄС, розвиток енергетики, інфраструктури і транспорту у цих країнах, а також питання щодо відновлення України, зміцнення енергосистеми та розвитку прикордонної інфраструктури та експорту української сільськогосподарської продукції.

Також міністри намірені активізувати співпрацю у сфері протидії дезінформації, інформаційного маніпулювання та зовнішнього втручання, а також протидії спробам дестабілізувати ситуацію у регіоні.

"Після переговорів передбачається підписання спільної заяви міністрів і меморандуму про взаєморозуміння між зовнішньополітичними відомствами трьох країн щодо протидії дезінформації", - зазначили у МЗС.

Читайте також: