Лідер Південної Кореї зробив заяву щодо причетності КНДР до війни Росії проти України

Президент Південної Кореї, Юн Сок Йоль, зазначив, що Північна Корея має прямий чи опосередкований стосунок до конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом, а також до агресії Росії проти України. Він висловив свою позицію під час зустрічі з міністром оборони США, Ллойдом Остіном, та попросив підтримувати спільну оборону проти провокацій КНДР.

Президент закликав зміцнити оборону Південної Кореї та США, з метою захисту від потенційних провокацій з боку Північної Кореї. Він також підкреслив важливість готовності відповідати на раптові напади, аналогічно до Хамасу. За його словами, війна між Україною та Росією, а також конфлікт між Ізраїлем та ХАМАСом, мають пряме та непряме відношення до Північної Кореї.

Ллойд Остін стверджує, що президент Джо Байден підтримує зміцнення партнерства між Південною Кореєю та США, і робить це більше, ніж будь-коли раніше. На зустрічі відбудуться обговорення питань безпеки, зокрема про способи зміцнення зобов'язань Вашингтона щодо стримування ракетних та ядерних загроз Північній Кореї на консультативній раді з безпеки.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея має підтвердження того, що Москва отримує озброєння від Північної Кореї та використовує його в війні проти України. Крім цього, Південна Корея висловила занепокоєння щодо можливого військового співробітництва Пхеньяна і Москви після зустрічі Кім Чен Іна та Володимира Путіна в Росії. Відзначимо, що Кім Чен Ін заявив про підтримку відносин з Росією та повну підтримку рішень президента Путіна і уряду Росії.

Диктатор КНДР, Кім Чен Ін, також висловив упевненість в перемозі армії та народу Росії у війні проти України, називаючи їх "зборищем зла".