Лубінець розповів, як РФ намагається використати родичів полонених проти України

Росія використовує родичів українських військовополонених проти України

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що Росія намагається використовувати родичів українських військовополонених проти України. Він зазначив, що Росіяни дзвонять родичам і запевняють, що готові повернути військовополонених, але Україна не хоче їх забирати. Це неправда. Росіяни також пропонують родичам вийти на мітинги та блокувати дороги та адміністративні будівлі. Вони також змушують родичів фотографувати об'єкти критичної інфраструктури України і передавати дані Росії.

Дмитро Лубінець назвав ці дії Росії частиною її гібридної війни проти України і подякував родичам військовополонених, які надають інформацію про такі факти.

Крім того, волонтерка Юлія Паєвська зауважила, що Росія вдається до маніпуляцій, стверджуючи, що Україна хоче обмінювати тільки офіцерів, а не солдатів, щоб пересварити родичів військовополонених.

Зазначимо, що від серпня 2023 року обміни полоненими між Україною і Росією відбуваються безпосередньо на лінії зіткнення, не розголошуючи публічно інформацію про них.