Майже 500 населених пунктів залишилися без світла: що сталося

В суботу, 2 грудня, в західних областях відбуваються небезпечні метеорологічні явища, що призвели до знеструмлення близько 500 населених пунктів. Про це повідомляють Укргідрометцентр і Міністерство енергетики України.

За прогнозами синоптиків, сьогодні в західних областях очікуються значні сніг та дощ, а також ожеледь і налипання мокрого снігу. Ці погодні умови становлять перший (жовтий) рівень небезпеки.

Міністерство енергетики повідомило, що через сніг і вітер без електропостачання залишилися 497 населених пунктів. Найбільше знеструмлених пунктів виявлено у Львівській області - 305, Івано-Франківській - 72, Тернопільській - 67 та Хмельницькій - 50.

Аварійно-відновлювальні бригади працюють на неприпиненому режимі, задіяно 134 бригади і 185 одиниць техніки.

У Львівській області в результаті погіршення погодних умов знеструмлено 305 населених пунктів, з них 184 частково. Це стосується близько 52 тисяч абонентів.

В Івано-Франківській області через негоду знеструмлено 72 населених пункти, в яких проживає понад 19 тисяч абонентів. Здійснюються роботи з усунення пошкоджень ліній.

У Тернопільській області на ранок через негоду без електропостачання залишилися 67 населених пунктів, з яких 9 - частково знеструмлені. Зараз проводяться посилені роботи з відновлення електропостачання.

У Хмельницькій області через неблагопріятні погодні умови повністю знеструмлено 50 населених пунктів, загальна кількість споживачів - 6,7 тисяч. Енергетики працюють в аварійному режимі.

Нагадаємо, що вранці 2 грудня відбулося відключення електропостачання у чотирьох районах Львівської області.

Крім того, через негоду деякі потяги Укрзалізниці затримуються.