Масштабна атака дронів на Росію: ISW повідомив деталі

Головне управління військової розвідки України (ГУР) здійснило значну атаку безпілотниками на території Росії, в результаті чого російські окупаційні представники звинуватили українські війська в нападі на частково контрольовану Донецьку область, що призвело до відключення електроенергії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Міністерство оборони Росії повідомило, що вночі і ранком 26 листопада над Москвою, Тульською, Калузькою, Брянською та Смоленською областями було знищено 24 українські безпілотники за допомогою російських систем протиповітряної оборони.

Губернатор Тульської області Олексій Дюмін повідомив, що один дрон впав на житловий будинок у місті Тула після того, як його збила російська протиповітряна оборона. Українське видання Суспільне з посиланням на неназвані джерела повідомило, що ця нічна атака українських безпілотників на Росію була спеціальною операцією ГУР.

Російські джерела, включаючи голову так званої "ДНР" Дениса Пушиліна, також заявили, що українські війська нічого завдали сильного удару з артилерії та Himars по електропідстанціях в окупованій Донецькій області, що призвело до відключення електроенергії в багатьох населених пунктах і містах, зокрема в Донецьку, Маріуполі і Мангуші.

Нагадаємо, що вночі на 26 листопада кілька регіонів Росії були об'єктом масованої атаки дронів. Російська влада, як завжди, заявила, що всі ціль були "успішно знищені".

Українська розвідка заявила, що атакувала вночі на 26 листопада області Росії у відповідь на масовану атаку "Шахедів" на Київ, яка відбулася напередодні.

Зокрема, у Тулі, як стверджується, було знищено три дрони. Один з них втратив управління після успішного зіткнення з російською протиповітряною обороною і врізався в житлову багатоповерхівку. Як результат, постраждала одна людина.

Крім того, у Смоленську заявили про вибухи в районі авіаційного заводу. Міністерство оборони РФ стверджує, що всі 20 безпілотників були знищені.

Також у Росії повідомили про спробу масованої атаки безпілотниками на Москву.