Медведчук взявся судитися із Зеленським ‒ хоче скасування санкцій

Обвинувачений у державній зраді нардеп від "Опозиційної платформи За життя" Віктор Медведчук хоче домогтися скасування запроваджених проти нього санкцій.

Відповідний його позов зареєстрували 29 грудня у Верховному суді, ідеться на порталі "Судова влада України".

Медведчук хоче, щоб суд визнав протиправним і скасував окремі положення указу президента від 19 жовтня 2022 року №726.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ідеться про указ, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки й оборони "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Цим документом персональні санкції до Медведчука застосували на п'ять років. Передбачено блокування його активів, запобігання виведенню капіталів за межі України. А також заборона надавати кредити й здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів, припинення видавати дозволи й ліцензії на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей тощо.

19 грудня аналогічний позов до Верховного суду щодо скасування санкцій подала дружина Медведчука Оксана Марченко.

У вересні затриманого нардепа Віктора Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

Медведчук після обміну опинився в Москві. З "килимовою доріжкою" його не зустрічали, розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

А 22 листопада Telegram-канали повідомили, що Медведчук з дружиною Оксаною Марченко були в Ялті.