Медведчук зізнався, де зараз "вимушено" проживає

Зрадник України та кум президента Росії Віктор Медведчук зізнався, що зараз проживає у столиці Росії Москві.

Своє проживання там він назвав "вимушеним". Про це заявив в інтерв'ю прокремлівському "Первому каналу", яке цитують росЗМІ.

"Я раніше приїжджав до Москви в різних справах на один день. Вранці приїжджав, ввечері їхав. А зараз я постійно живу в Москві, вимушено. Я не покидав Україну, мене обміняли", сказав Медведчук.

Також повідомив, що бачився зі своєю молодшою донькою Дариною. Раніше ЗМІ з'ясували, що вона живе в Москві щонайменше з 2021 року і навчається у Вищій школі економіки. Також, імовірно, з нею живе її мати Оксана Марченко третя дружина Медведчука.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Говорячи про своє затримання в Україні 2021 року за звинуваченням у держзраді, Медведчук назвав той день "найважчим у житті". А своє переслідування описав як "страшне горе для сім'ї".

Медведчук сказав, що фізичного насильства до нього українські слідчі не застосовували, а психологічний тиск нібито "чинився постійно".

Обмін кума Володимира Путіна відбувся в ніч на 21 вересня 2022 року. В інтерв'ю іншим пропагандистам Медведчук говорив, що про обмін дізнався за добу.

"21-го мене переміщували спочатку літаком до Польщі, де я перебував у літаку фактично 12 чи 14 годин... Але я чітко зрозумів, що цей обмін відбудеться, коли з Польщі мене перевезли літаком до Анкари, і де я вже вийшов, побачив російський літак і розумів, що цей обмін за фактом вже буде", казав зрадник.

21 вересня в рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити 215 українських захисників. 200 захисників обміняли на Віктора Медведчука. Інших на 55 полонених росіян. Це найбільший обмін із 24 лютого 2022 року.

Серед звільнених також захисники Азовсталі, які чотири місяці перебували у російському полоні. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган натякнув, що на обміні Медведчука особисто наполягав Володимир Путін.

Після обміну зрадника бачили в окупованому Криму разом із дружиною, яка напередодні вторгнення втекла в Росію.

У січні 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України колаборантів та держзрадників, серед яких Віктор Медведчук. Після цього Верховна Рада відібрала в них мандати нардепів.

У квітні 2022 президент повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон.