Мер одного з українських міст заявив, що вступає до лав ЗСУ

Мер одного з українських міст заявив, що вступає до лав ЗСУ

Мер Білої Церкви вступив до Збройних сил України

Геннадій Дикий, міський голова міста Біла Церква Київської області, оголосив, що вступає до Збройних сил України. Відомо, що він займав посаду офіцера протиповітряної оборони. Відеозвернення з цим оголошенням він оприлюднив у суботу, 30 березня.

Я вирішив приєднатися до Збройних сил України і, разом зі сотнями тисяч наших громадян, захищати нашу країну. Я надзвичайно люблю нашу Білоцерківську громаду і так само люблю Україну

Згідно з відомостями, Дикий є офіцером протиповітряної оборони.

В своєму зверненні він також зазначив, що місто Біла Церква сильне і розвивається: бізнес процвітає, створюються нові робочі місця, інфраструктура готова до будь-яких можливих атак ворога. Крім того, команда в місті працює цілісно і злагоджено. Він закликав громаду зберігати єдність і продовжувати працювати на благо міста.

Варто зазначити, що Дикий був мером Білої Церкви з 2015 року. В грудні 2023 року йому було вручено нагрудний знак відзнаки "За сприяння війську" від Головнокомандувача ЗСУ.

Тим часом, Дикий також фігурує у кримінальних справах про розкрадання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем, що стосується закупівлі недобудови під ЦНАП за 24 млн гривень у 2018 році. Справу було направлено до суду в січні 2023 року, але суд прийняв рішення про заставу для міського голови. Кримінальне провадження було завершено правоохоронцями.

Також деякі інші українські громадські діячі, зокрема письменник Остап Українець і фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, також приєдналися до Збройних сил України.

Читайте також: