Карта бойових дій в Україні станом на 5 липня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 5 липня 2024 року

Противник наніс 38 авіаударів та 2800 обстрілів

Протягом доби противник наніс один ракетний удар, 38 авіаударів із застосуванням 76 КАБів, і також задіяв 473 дрони-камікадзе. Крім того, було здійснено понад 2800 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

Нові зіткнення та стримування російських окупантів

З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень. Українські захисники успішно стримують наступ російських окупаційних військ.

Спалахи на різних напрямках

Найжвавіші бої відбулися на Покровському і Торецькому напрямках. Сили оборони продовжують наносити ураження ворогу і виснажувати його уздовж всієї лінії фронту.

З початку доби втрати ворога склали 128 окупантів загиблими та пораненими, знищено одну артилерійську систему, два танки, шість ББМ та шість автомобілів. Крім того, уражено 43 укриття особового складу та одне місце зберігання боєприпасів.

Стан справ на різних напрямках

Харківський напрямок

Ворог здійснив 18 атак поблизу Сотницького Козачка, Глибокого, Липців та Вовчанська. Українські сили відбили 14 штурмових дій, ще чотири атаки тривають.

Куп'янський напрямок

Ворог атакував позиції українських військових чотири рази у районах Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки. Атаки не були успішними для окупантів.

Лиманський напрямок

Противник намагався просунутися 14 разів поблизу Греківки, Макіївки та Тернів. Українські захисники відбили 13 атак, одна триває поблизу Невського.

Сіверський напрямок

Ворог восьмі рази здійснив атаку в районах Білогорівки, Верхньокам'янського та Виїмки. Чотири атаки не мали успіху, ще чотири тривають.

Краматорський напрямок

Окупанти здійснили 14 штурмових дій в районах Калинівки, Григорівки та Кліщіївки. Одинадцять атак були невдалими для ворога, тривають ще три боєзіткнення.

Торецький напрямок

Ситуація напружена. Ворог 18 разів атакував поблизу Північного, Торецька та Нью-Йорка, проте безуспішно.

Покровський напрямок

Бойові дії тривають з високою інтенсивністю. Українські війська відбили 23 ворожі атаки, ще 10 бойових зіткнень тривають. Ворог зазнав значних втрат, включаючи один танк і одну бойову броньовану машину.

Курахівський напрямок

Наразі відбулося 10 бойових зіткнень. Ворог намагався просунутися в районах Красногорівки, Невельського та Парасковіївки, проте без успіху. Триває одна атака.

Времівський напрямок

За сьогодні ворог сім разів атакував наші позиції в районах Водяного та Макарівки. Українські воїни зупинили шість ворожих атак, одна триває.

Оріхівський напрямок

Відбулися дві атаки ворога в районах Малої Токмачки та Роботиного.

Придніпровський напрямок

Дві спроби ворога захопити позиції наших воїнів в районі Кринок були невдалими.

Триває 863-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: