Мінекономіки отримало майже 100 млн грн на розмінування від United24

Міністерство економіки отримало понад 97 млн грн для фінансування гуманітарного розмінування в рамках платформи UNITED24. Ці кошти будуть використані Держслужбою з надзвичайних ситуацій та Державною спеціальною службою транспорту для придбання необхідної техніки і обладнання.

Таке рішення прийняла Комісія з питань визначення обсягу коштів для гуманітарного розмінування. У процесі засідання Комісії говорили про часткове профінансування машини дистанційного механізованого розмінування важкого типу. Цю техніку замовила Державна спеціальна служба транспорту, і частину вартості уже сплатили з бюджетних коштів. Решта коштів будуть покриті за рахунок коштів платформи UNITED24.

Додатково за ці кошти будуть придбані 400 захисних забрал та 400 захисних фартухів сапера гуманітарного розмінування для Державної спеціальної служби транспорту. Крім того, Держслужба з надзвичайних ситуацій отримає два сідельних тягача для перевезення машин дистанційного механізованого розмінування та трієх броньованих піротехнічних машин легкого типу для перевезення вибухонебезпечних предметів.

На засіданні Комісії говорили про значення придбання українського обладнання для гуманітарного розмінування. Заступник Міністра економіки закликав підтримувати вітчизняних виробників і купувати вітчизняне обладнання.