Міністр оборони Фінляндії дав невтішний прогноз щодо завершення війни в Україні

У своєму різдвяному привітанні до фінських миротворчих сил, міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен заявив, що в Україні ведеться війна за майбутнє всієї Європи. Про це повідомляє Yle.

Силова політика Росії створила відчуття незахищеності та невизначеності в Європі і опосередковано – в усьому світі. Ми маємо болючі докази того, що велика держава може почуватися, ніби має право втручатись у вибір свого меншого сусіда, і бути готовою використовувати військову силу для досягнення власних цілей
, сказав Хяккянен.

На його думку, швидкого завершення війни, вочевидь, не передбачається.

Підготовка до тривалої війни

Раніше повідомлялося, що попри значні втрати Росія не демонструє жодних ознак припинення свого військового вторгнення. Україна і Росія будуть готуватися до тривалої війни у 2024 році.

Нагадаємо, згідно з документами міністерства фінансів Росії, Кремль планує спрямувати 30% загальних видатків держбюджету на війну у 2024 році. Ймовірно терористи готуються до довгої війни.

Зазначимо, влада країни-агресорки до середини 2023 року витратила весь затверджений на рік військовий бюджет і змушена подвоїти суму, яку планують витратити на армію, кинуту на війну з Україною. Криваве протистояння коштуватиме щонайменше $100 млрд за рік.

До слова, один день війни обходиться українському бюджету у $100 млн.

Читайте також:

  • Довга війна? Кому цей варіант найбільш вигідний
  • Наступний рік може бути найважчий у війні
  • Воєнна стратегія на 2024 рік. До чого варто готуватись