Міноборони створило офіс військового омбудсмена

Міноборони створило офіс військового омбудсмена

Створено Центральне управління захисту прав військовослужбовців

Міністр оборони Рустем Умєров оголосив про створення спеціального підрозділу для захисту прав військових. "Міністерство оборони України прагне покращити систему захисту прав наших військових. Людина є основою нашої стратегії, і ми перетворюємо цю ідею на дії, створюючи нові стандарти та інституції. Одним з таких кроків стало створення Центрального управління захисту прав військовослужбовців", - заявив він.

Міністр пояснив, що основною метою нового підрозділу буде забезпечення ефективного механізму захисту прав наших воїнів та членів їх сімей. "Ми впровадимо нові ефективні механізми реагування на сигнали про порушення прав наших військових. Ми створимо гарячу лінію та моніторинг соціальних мереж, щоб наші воїни могли повідомляти про порушення своїх прав. Ми будемо реагувати негайно: проводити перевірки та, у разі порушень, звертатися до правоохоронних органів", - розповів Умєров.

Міністр оборони підкреслив, що гідність кожного військового є основним пріоритетом. "Ми не можемо допустити пренебреження чи порушення прав наших військових. Ми забезпечимо право на справедливість", - підкреслив він.

Читайте також: