Мобілізація: Міноборони пояснило, чому проти продовження термінів для оновлення даних

Мобілізація: Міноборони пояснило, чому проти продовження термінів для оновлення даних

Громадяни України, які знаходяться на військовій службі, можуть оновити свої військово-облікові дані вже за кілька хвилин в ТЦК, СП, ЦНАПах та за допомогою застосунку "Резерв+". Тому продовження терміну оновлення даних до 150 днів вважається недоцільним. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Міністерство оборони на даний момент не підтримує цей законопроєкт і не вважає доцільним продовження терміну з 60 до 150 днів для оновлення даних, тому що наразі існують можливості оновити ці дані в ТЦК та СП, ЦНАПах та "Резерв+", де це можна зробити за кілька хвилин", - сказав Лазуткін.

Він уточнив, що всі, хто знаходиться на військовій службі, мають можливість оновити свої дані в одному з перелічених способів.

Тому ми не бачимо сенсу продовжувати цей термін. Зараз потрібно негайно оновити військово-облікову базу, щоб знати, скільки українців готові захищати Батьківщину", - зазначив Лазуткін.

Міністерство оборони відзначає позитивну динаміку мобілізації в Україні. Кількість мобілізованих осіб зростає, а ситуація значно покращується порівняно з минулими місяцями.

Зараз процес мобілізації набуває інтенсивності. Ми не можемо розкривати точні цифри, але динаміка позитивна і це особливо радує", - додав Лазуткін.

Лазуткін також зазначив, що Міністерство оборони розуміє, що потрібен певний час для того, щоб мобілізовані особи опинилися в ЗСУ.

Наразі немає необхідності продовжувати термін оновлення військово-облікових даних. Громадяни, які знаходяться на військовій службі, мають ще 20 днів на оновлення даних. Про це повідомив народний депутат Федір Веніславський.

Читайте також: