Мобілізація в Україні: скільки людей ще потрібно ЗСУ

Україна потребує зміни співвідношення між тими, хто знаходиться у тилу, і тими, хто перебуває на передовій. Таку думку щодо проведення мобілізації висловив Євген Дикий, колишній командир взводу батальйону "Айдар".

Він вважає, що необхідно додати до Збройних сил щонайменше півмільйона людей у наступному році, і мати ще мільйон в запасі. На його думку, це необхідно для забезпечення перемоги, адже чисельність особового складу - це лише один аспект. Вирішення проблеми великої мобілізації є майже половина успіху.

За словами Дикого, потрібен двосторонній підхід. З одного боку, суспільство повинно змінити своє ставлення до мобілізації і демонструвати це. З іншого боку, держава повинна враховувати поради суспільства та приймати необхідні заходи для полегшення умов мобілізованих осіб.

Євген Дикий також зазначив, що жорсткі та непопулярні заходи є необхідними і обґрунтованими для досягнення поставленої мети.

Також варто зазначити, що Міністерство оборони внесло зміни до Розкладу хвороб, що стосуються військово-лікарських комісій та придатності до служби. Тепер чоловіки з вірусними гепатитами, ВІЛ та хворобами психіки, які раніше були обмежено придатними, стали повністю придатними для служби у Збройних силах.