Московський піп назвав «святою» скандальну блогерку, яка підтримує поділ України

Митрополит Лонгин (Михайло Васильович Жар), який очолює Свято-Вознесенський Банченський монастир, і є Героєм України, вважає Вікторію Кохановську, відому блогерку, "святою".

Він заявив: "Для мене ця Вікторія - жінка. Може, я не використовую церковні слова, але для мене вона є святою".

Митрополит Лонгин (Жар) є архієреєм УПЦ з титулом "митрополит Банченський" і є вікарієм Чернівецько-Буковинської єпархії. З 2008 року він був намісником Вознесенського Баченського чоловічого монастиря, але його звільнили 25 вересня 2023 року на рішення Священного Синоду УПЦ.

Раніше священнослужитель, який походить з етнічного румунського походження, звинуватив українську владу в переслідуванні румунських священиків прикриваючись протидією Московському патріархату. Митрополит зробив кілька відеозвернень, в яких закликав Румунію перестати підтримувати Україну.

Варто зазначити, що Вікторія Кохановська, яка провокувала ворожнечу та конфлікти під час масових акцій у Києво-Печерській лаврі, а також публічно заперечувала збройну агресію Росії, отримала підозру від СБУ. На своїй сторінці у Facebook, вона заперечувала факти російської збройної агресії і називала війну в Україні "внутрішнім громадянським конфліктом".

Кохановська народилася в Кам'янці-Подільському Хмельницької області. У вересні 2022 року вона заснувала громадську організацію "Жіноча сила України" для підтримки Московського патріархату. У жовтні того ж року Кохановська подала понад 50 заяв про нібито "переслідування" вірян УПЦ МП до органів Національної поліції Київської області.