На кордоні з Польщею запрацює пункт пропуску для порожніх вантажівок

На кордоні між Україною та Польщею буде відкрито новий пункт пропуску для порожніх вантажівок. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. З 4 грудня з початку доби будуть пропускати вантажівки масою понад 7,5 тонн. Раніше цей пункт пропуску працював для легкових автомобілів та автобусів. Наразі він буде працювати у тестовому режимі і не потребує реєстрації в черзі на кордон. Пропускна здатність пункту складатиме понад 100 вантажівок на добу.

Запуск нового пункту пропуску став можливим завдяки співпраці з Єврокомісією, Міністерством інфраструктури Польщі та Люблінським воєводством. Це перша крокова дія з багатьох, які спрямовані на розблокування кордону та збільшення пропускної спроможності. Однак, наразі українські перевізники тимчасово не мають доступу до кількох інших пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Крім того, влада Польщі посилила перевірки вантажівок на кордоні з Україною. Це стало реакцією на блокаду кількох пунктів пропуску, організовану польськими перевізниками з причини скасування дозволу для українських перевізників на перетин кордону.

В цілому, відкриття нового пункту пропуску є першим кроком у вирішенні проблеми з перетином кордону між Україною та Польщею, а міністерство продовжує працювати над швидким вирішенням цієї ситуації.

Читайте також:

  • Заблокований кордон. Чи означає це, що нас не чекають в ЄС?
  • Три тижні на кордоні з Польщею. Інтерв’ю з українським далекобійником