На Луганщині окупанти хочуть поставити на військовий облік 16-річних хлопців

Російські загарбники притягають 16-річних хлопців на військовий облік

Російські загарбники в Луганській області планують зарахувати на військовий облік 16-річних хлопців протягом трьох місяців. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

За словами Лисогора, так звані "комісії" почнуть працювати на окупованій території Луганської області починаючи з 10 січня 2024 року. Вони отримали широкі повноваження від окупаційної адміністрації, щоб закінчити цю роботу до 31 березня, коли відбудуться вибори президента Росії.

"Також будуть розшукувати дорослих чоловіків, які уникли проходження військової комісії протягом окупації - їх зарахують до 31 грудня", - повідомив Лисогор.

Зазначається, що для цієї роботи залучено підприємства, установи та організації, щоб отримувати необхідні персональні дані чоловіків. Навчальні заклади також зобов'язані забезпечити швидку явку юнаків до військкоматів.

За нестачі лікарів у вузьких спеціальностях у населених пунктах Луганщини, чоловіків направлять на медичні огляди до сусідніх районів. Жителям Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Сватового та Троїцького вимагають зареєструватися на військовий облік в інших містах.

Нагадаємо, що в жовтні російські загарбники почали мобілізувати студентів денної форми навчання в Луганській області. Змобілізованих студентів змушували взяти академвідпустку.