На війні загинув популярний український музикант

Український музикант Андрій Чепіль загинув у штурмовому бою під селом Роботино, що на Запорізькому напрямку.

Захисника не стало 28 червня разом ще з трьома побратимами під час бойового завдання по штурму ворожої позиції. Забрати тіла загиблих одразу не вдалося через щільний вогонь, пише ТСН.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Це зробили лише за чотири тижні, коли лінія бойових зіткнень була відсунута в сторону ворога. Бойові побратими забрали залишки тіл, які наприкінці липня були віддані на ДНК експертизу. І лише тепер вдалось ідентифікувати, що останки належать Чепілю.

Андрій Чепіль родом з Івано-Франківська. Грав на саксофоні та був вокалістом. Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку. Учасник кавер гуртів Frisson Band, Smerichka.

Військовий брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп'янська, як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи був переведений до 47-ої окремої механізованої бригади "Маґура".

Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині "Бредлі". Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов'язки командира взводу.