Найбільший притулок для біженців у Німеччині: ЗМІ шокували умовами

Найбільший притулок для біженців у Німеччині
Найбільший притулок для біженців у Німеччині

Журналісти швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung засудили умови для українських біженців у берлінському притулку у аеропорту Тегель та назвали його катастрофою. Відповідно до статті, притулок не може виконувати функцію тривалого проживання людей.

Початково, наметове містечко було призначене для тимчасового прийому біженців на кілька днів, поки їх зареєструють та переведуть у інші місця. Проте, через нестачу житла в Берліні та зростання цін на оренду, перебування стало постійним.

Наразі, тут проживає близько 5 тисяч жінок, чоловіків та дітей, з них 4 тисячі є українцями, а решта майже 1 тисяча походять з інших країн. Середня тривалість перебування у примітивному притулку становить 200 днів, але є люди, які тут живуть уже два роки. З початку війни в Україні, колишній аеропорт став найбільшим табором для біженців у Німеччині.

Журналісти Neue Zürcher Zeitung зауважили, що притулок складається з кімнат на 10-14 ліжок, а розмір кімнати не перевищує 35 квадратних метрів. Стіни з пластику, все чути, дуже шумно. Внаслідок пожежі, що сталася у березні, не дозволяється використовувати перегородки або штори для ділітельної зони між ліжками.

Стан санітаріїв у Тегелі також, за оцінкою, складний: раковини часто брудні, душові кабіни поламані, туалети часто забруднені. Адміністрація табору забороняє гостям самостійно прибирати та виконувати ремонт санвузлів, оскільки це протирічить правилам розміщення. Керівництво табору знаходиться у Німецькому Червоному Хресті, але витрати на нього неймовірно високі. Вартість перебування однієї людини в Центрі прибуття Тегель становить 200 євро на добу.

Блок галереї

Особливо зулились журналісти Neue Zürcher Zeitung через кошти, витрачені на цей проект: "Це 6 тисяч євро на особу на місяць або 30 мільйонів євро на місяць для всіх 5 тисяч людей разом", - розрахували вони.

Згідно зі статтею, автори матеріалу наголошують, що це не є готель середнього класу, а притулок. "Біженці наштовхуються на нього як на катастрофу", - пише швейцарська газета. Притулок зустрічає критику на всіх рівнях: погане харчування, відсутність медичної допомоги, неінформативне викладання німецької мови.

Німецькі політики та експерти відзначили жахливі та унизуючі умови перебування українських біженців у центрі розміщення, облаштованому у колишньому берлінському аеропорту Тегель. Вони рекомендували якомога швидше закрити цей центр та забезпечити проживання людей, які врятувалися від війни, у інших місцях.

Читайте також