Нардеп-військовий Рудик повідомив про розлучення та озвучив серйозну соціальну проблему

Депутат Сергій Рудик, який зараз перебуває на фронті, розлучився зі своєю дружиною Маріанною після 10 років шлюбу. Про це він написав у своєму профілі в соцмережі.

За статистикою, з якою він ознайомився, 7 з 10 сімей, де дружини разом з дітьми покинули країну під час війни, розпадаються. "Ці цифри шокують, але зазвичай до статистики ставяться як до сухих фактів, вважаючи, що це не стосується особисто. На жаль, я не став винятком і наша сім'я розпалася", - написав Рудик.

Депутат підкреслив, що безпека родини завжди була для нього пріоритетом, тому 24 лютого вони разом з сім'єю знаходилися у західних областях України, а через кілька днів виїхали за кордон. Рудик зазначив, що бути "татом по скайпу" 21 місяць - складно для всіх, але для військових це особливе випробування, оскільки зустріч з родиною може відбутися лише раз на рік під час короткої відпустки, плюс є періоди, коли немає можливості достатньо поговорити.

"Я пишу це, щоб інші родини військових не повторювали наших помилок і розуміли реалії життя. Так, матеріальна і моральна підтримка дружин і дітей - це святий обов'язок кожного чоловіка. Але, з іншого боку, має бути і моральна підтримка. Коли протягом двох місяців під Бахмутом ти не отримав жодного дзвінка або повідомлення від дружини, це є неправильно і неприпустимо", - зауважив він.

"Я щиро дякую своїй колишній дружині за понад 10 років, які ми прожили разом. Її сини від першого шлюбу завжди будуть моїми дітьми. Наша спільна донька - це окремий світ і вона єдина в своєму роді. Головне - щоб проблеми в стосунках дорослих не впливали на стосунки з дітьми. Думаю, це найважливіше", - підкреслив депутат.

Як з'ясувалося, середині жовтня Маріанна Рудик подала позов на розірвання шлюбу.

Також про своє розлучення заявив депутат Столар. За його словами, війна та життя на відстані з дружиною стали причиною розлучення. Вони були у шлюбі 23 роки та виховували трьох дітей.

Крім того, нардепка з партії "Слуга народу" Янченко оголосила про своє розлучення. Її колишній чоловік - голова правління Київської школи державного управління ім. Сергія Нижнього, колишній радник глави Офісу президента та військовий Віктор Андрусів. Вони були разом 17 років і мають двох дітей.

Також раніше повідомлялося, що відома актриса Ганна Саліванчук розлучилася з нардепом-колегою Олександром Божковим після кризи, спричиненої російським вторгненням. Вони прожили разом п'ять років і мають двоє дітей.

А також: 

  • Розлучення по-депутатськи. Як політики під час війни ділять дітей та майно
  • Апетит дружини в рази перебільшує мої можливості - Вірастюк про розлучення
  • Дружина потягнула "слугу" Вірастюка до суду, бо той ховає гроші від дітей
  • Драма депутата Вірастюка. Дружина просить не розривати шлюб