Навальний знайшовся через 20 днів після зникнення

Навального знайшли у виправній колонії

Олексій Навальний, російський опозиціонер, знаходиться у виправній колонії №3 у селі Харп Ямало-Ненецького автономного округу РФ. Про це повідомила прессекретарка політика Кіра Ярмиш.

«Ми знайшли Олексія Навального. Він перебуває у ВК-3 у селі Харп Ямало-Ненецького автономного округу. Сьогодні його бачив адвокат. Олексій у порядку», – написала Ярмиш.

Село Харп (у перекладі з ненецької «Північне сяйво») знаходиться у відрогах гір Полярного Уралу, на річці Собі, за 60 км на північ від полярного кола. За 30 км від Харпа розташоване місто Лабитнангі, де у колонії п’ять років перебував український політв’язень Олег Сенцов.

Ув'язненого у РФ Олексія Навального, якого називають «російським опозиціонером», вивели з колонії, де він відбував ув'язнення. Його місце перебування залишалося невідомим протягом тривалого часу.

Суддя Жовтневого районного суду в російському Володимирі зупинив розгляд позовів Олексія Навального до колонії, де він утримувався, «до встановлення його місця перебування».

Олексія Навального засудили Московським міським судом до 19 років позбавлення волі у колонії особливого режиму, де утримують найнебезпечніших злочинців.

Навальний назвав Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), воєнного злочинця і терориста, політичним в'язнем.

«Фонд боротьби з корупцією», заснований Олексієм Навальним, запустив кампанію «Росія без Путіна» перед президентськими виборами в Росії.