NBC: Ізраїль звільнив десятки неповнолітніх палестинців

Ізраїль випустив 39 палестинців з в'язниць у рамках угоди про обмін заручниками з ХАМАС. Зазначається, що майже всі звільнені були неповнолітніми. Цю інформацію повідомляє NBC News.

Ізраїльська пенітенціарна служба оголосила про звільнення 39 палестинців. Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив, що допоміг звільнити 19 з них.

Речник міністерства закордонних справ Катару, Маджед аль-Ансарі, повідомив, що майже всі в'язні, яких сьогодні випустили, були дітьми. Ізраїльська влада поки не розкрила особи або вік звільнених ув'язнених.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вперше від початку війни відвідав війська на півночі Сектора Гази. 

  • Ізраїль має три цілі в цій війні: знищення ХАМАСу, повернення всіх заручників та забезпечення безпеки Ізраїлю.
  • Нетаньяху виразив впевненість, що Ізраїль досягне всіх своїх цілей і досягне перемоги в цій війні.

Нагадаємо, ХАМАС у неділю, 26 листопада, випустив третю групу заручників.

Незадовго до цього у палестинському угрупованні ХАМАС повідомили про звільнення одного російського заручника, якого терористи утримували в секторі Газа. Палестинці подякували Путіну за підтримку, звільнивши цього росіянина, незважаючи на те, що це не було офіційно анонсовано заздалегідь.

Крім того, Ізраїль підтвердив, що 13 ізраїльських заручників повернулися на територію країни. Це стосується другої групи заручників.

Нагадаємо, що 24 листопада між ХАМАСом та Ізраїлем почалося тимчасове припинення вогню. За цей час планується обмін полоненими та надання гуманітарної допомоги для цивільних. Всього домовились про звільнення 50 з понад 240 заручників (переважно ізраїльтян).