Нетаньягу озвучив дві цілі Ізраїлю у війні з ХАМАСом

Прем'єр-міністр Ізраїлю, Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вживає всіх можливих заходів для звільнення заручників, яких утримують бойовники угруповання ХАМАС. Про це повідомив Нетаньягу під час інтерв'ю для CNN.

Нетаньягу зазначив, що це одна з двох військових цілей Ізраїлю - знищити ХАМАС та повернути заручників. Він також відповів на запитання щодо ефективності заходів уряду щодо звільнення заручників, зауваживши, що працюють цілодобово, щоб вирішити цю ситуацію. Нетаньягу зустрічався з сім'ями заручників та наголосив, що ця ситуація розриває його серце.

Прем'єр-міністр закликав усіх країни світу приєднатися до Ізраїлю у спробі звільнити заручників, запевнивши, що єдине припинення вогню буде розглянуте, якщо воно дозволить звільнити заручників.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц також закликав до приєднання до спільних зусиль звільнення заручників, виступивши проти негайного припинення вогню в Секторі Гази та ігноруючи міжнародні заклики зупинити спробу Ізраїлю ліквідувати ХАМАС.

Офіс Організації об'єднаних націй у секторі Гази був обстріляний.

Також, президент Франції Емманюель Макрон закликав Ізраїль припинити бомбардування Гази.

Раніше, Біньямін Нетаньягу повідомив, що ізраїльські сили завершили оточення міста Газа та вбили "тисячі" бойовиків ХАМАС. Він також назвав умову для припинення вогню в Газі. Ізраїль буде проти Палестинської автономії в Секторі Гази після війни проти ХАМАСу.