"Ніякої конспірології" ‒ Лукашенко розповів, навіщо стягує війська до українського кордону

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко обговорив "раптову перевірку" бойової готовності армії на нараді із силовим блоком.

Він пояснив перекидання частини військ і техніки до кордону з Україною. Про це повідомляє білоруський Telegram-канал "Пул первого".

Лукашенко вкотре розповів про нібито загрозу для Білорусі з боку сусідніх країн.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Хочеш миру готуйся до війни. Ми проводили та проводимо тренування. Зараз вони в силу ситуації, що склалася, і загроз більш масштабні. Тому ми на своїй території проводимо навчання. Переміщаємо туди, куди ми вважаємо за потрібне. І спільне угруповання збройних сил, і свої збройні сили. Крапка", сказав Лукашенко.

За його словами, в переміщенні військ ближче до кордону з Україною нібито немає "ніякого іншого задуму, ніякої конспірології".

Білорусь обмежила в'їзд до прикордонної смуги у трьох районах Гомельської області поблизу кордону з Україною. Мова про прикордонні смуги Лоєвського, Брагинського та Хойникського районів, повідомляє "Белта". Відповідне рішення ухвалили 19 грудня.

Російський диктатор Володимир Путін продовжує тиснути на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Кремль намагається не дозволити білоруському диктатору маневрувати й змусити його піти на вимоги Росії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: