Німеччина подвоїть військову допомогу Україні – Bild

Німеччина планує збільшити військову допомогу Україні у два рази на наступний рік. Замість чотирьох мільярдів євро тепер обіцяють виділити вісім. Цю інформацію повідомили джерела в Міноборони країни журналістам з Bild.

Повідомляється, що міністр оборони Борис Пісторіус застосував "крик тривоги" і заявив про необхідність додаткових коштів для України під час переговорів про бюджет.

13 листопада бюджетний комітет має офіційно затвердити рішення стосовно "чотирьох з половиною" мільярдів.

Раніше міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер у федеральному бюджеті на 2024 рік виділив лише 4 млрд євро на військову допомогу Україні. Проте майже всі гроші були призначені на вже обіцяні проєкти, а на нову підтримку Міноборони залишилося всього 120 млн євро.

Нагадаємо, верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель зазначив, що США, ймовірно, скоротять розміри військової підтримки України.

  • Євросоюз має плани щодо створення спеціального фонду для підтримки Збройних сил України протягом наступних чотирьох років у розмірі до €20 млрд.

Деякі країни Європейського союзу обережно відносяться до швидкості впровадження заходів щодо використання прибутку від активів Російської Федерації, що підпали під санкції, для підтримки України. Це стосується Франції, Німеччини, Італії та Бельгії.

Також було повідомлено, що Комітет з питань закордонних справ палати представників Конгресу США підтримав двопартійний законопроєкт про використання російських активів для підтримки України. Відповідне рішення було прийнято під час слухання законопроєкту 8 листопада.

Під час засідання комітет схвалив цей законопроєкт за результатами 40 голосів "за" і два "проти".

Відповідно до документу, комітет рекомендує державному секретарю надавати додаткову допомогу Україні та іншим цілям, використовуючи активи, конфісковані у Центрального банку російської федерації та інші суверенні активи Російської Федерації.