Німецька газета Bild звільнила кореспондента, який вчив любити Росію

Німецький таблоїд Bild звільнив свого старшого кореспондента, оскільки він брав участь у написанні книги "Навчитися любити Росію". Таку інформацію повідомила редакція видання.

Видання Bild дізналося про участь свого робітника Юргена Хельфріхта у співавторстві книги "Russland lieben lernen". Основним автором книги є екс-глава Дрезденського оперного балу Ханс-Іоахім Фрей.

Книгу, написану німецькою мовою, випустили у 2018 році. Передмову до неї написав російський політик і колишній помічник Володимира Путіна Володимир Мединський. У передмові він критикує "хибні та поверхові" уявлення про Росію, які поширюються іноземцями "у пропагандистських цілях". Також у 2021 році з'явилося російськомовне видання з передмовою самого Путіна.

Путін у передмові зазначив, що книга дає можливість вітчизняному читачеві подивитися на сучасне життя, цінності та устремління російського народу очима німецького громадського діяча. Він закликав відчути, наскільки необ'єктивні і штучні стереотипи та пропагандистські кліше, які віддалені від реального сприйняття людей, які відвідали Росію і прагнуть об'єктивно оцінити її проблеми та досягнення.

Співавтором книги, за вказівкою, є сам Хельфріхт, який працював старшим кореспондентом Bild у Дрездені. Журналіст не повідомив редакцію про свою участь у проєкті, але Bild заявив, що ніколи не дав би дозволу на це, оскільки не поділяє такого світогляду. Тому Хельфріхта звільнили.

Нагадаємо, що у жовтні американський журнал Time опублікував матеріал про президента України Володимира Зеленського, його боротьбу за міжнародну допомогу Україні та його фото на обкладинці.