Німецькі компанії, що працюють в Україні, звинуватили поляків у саботажі

Німецькі компанії, які мають своє виробництво в Україні, скаржаться на польських митників, які затримують експорт товарів і загострюють економічну ситуацію в Україні, пише німецький журнал Spiegel.

За даними видання, німецькі інвестори, які розташували своє виробництво в Україні, стверджують, що Варшава навмисно перешкоджає Україні, затримуючи експорт, що суперечить підтримці ЄС.

ЄС надає допомогу Україні в стабілізації державного бюджету та компенсує несплату податків, але через затримки на кордоні з Польщею із-за конфлікту між цими країнами, українська економіка стикається з труднощами, зазначає журнал.

Німецькі фірми стверджують, що польські митники свідомо затягують огляд експортних вантажів, що становить саботаж. Польська митниця стверджує, що розгорнула активну боротьбу з контрабандою цигарок з України, але німецькі фірми вважають це лише приводом.

Як заявив Інго Шпенглер, представник німецької компанії Leoni, якщо ситуація на кордоні не вирішиться швидко, фірма буде змушена покинути Україну. Він зазначив, що це не пов'язано зі збройним конфліктом на сході, а з бюрократичними перешкодами на заході.

Бізнесменів також обурює повільний розгляд вантажів митницею. Вони вважають це засобом тиску з боку польських прикордонних органів. Така практика завдає значних труднощів для експортерів, які працюють в Україні.

Іншими словами, інвестори та компанії з Німеччини скаржаться на труднощі, з якими стикаються в Україні через затримки вантажів на кордоні з Польщею. Ця ситуація може негативно вплинути на відновлення української економіки, тому важливо швидко вирішити дану проблему.