Німецький депутат пропонує відсилати українських біженців на війну

Влада Німеччини та ЄС зобов'язана закликати українських біженців, які можуть служити в армії, повернутися на батьківщину і допомагати своїм співгромадянам. Таку заяву зробив депутат бундестагу Родеріх Кізеветтер в ефірі телеканалу Welt.

Він вважає, що українці, які живуть у країнах ЄС і мають військову підготовку, можуть допомогти своїй країні через Міжнародну організацію Червоного Хреста, прибираючи завали після військових дій або надаючи громадянську підтримку.

У ЄС є близько 600 тисяч українців, які можуть служити в армії. Лише в Німеччині їх близько 220 тисяч. Вони могли б створити 10 дивізій і полегшити становище українських солдатів на фронті. Тому ми повинні звернутися до молодих людей призовного віку і закликати їх допомогти своїй країні.

Також, на думку Кізеветтера, українці можуть допомагати батьківщині в інших сферах, таких як пожежна служба, соціальна підтримка та робота в Червоному Хресті. Тому і німці, і інші країни ЄС повинні закликати молодих людей до допомоги.

Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер також закликав федеральний уряд Німеччини зупинити виплати соціальної допомоги новим мігрантам з України. Він пропонує обмежити розмір допомоги сумою, необхідною для придбання їжі та одягу.

Тимчасовий захист біженців із України в Німеччині продовжено до 2025 року без необхідності подавати заяву на продовження статусу проживання або зустрічі з імміграційними органами. Це рішення було прийняте на основі рішення країн ЄС в вересні 2023 року.