Німецький міністр заявив про загрозу Третьої світової війни

У Європі, у зв’язку з загостренням на Близькому Сході та російсько-українською війною, існує загроза початку Третьої світової війни. Німеччина повинна бути психологічно готовою до такого розвитку подій. Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час інтерв’ю на телеканалі ZDF.

Пісторіус підкреслив, що є необхідність зрозуміти, що Європа може потенційно стати ареною війни. Він також відзначив, що Міністерство оборони Німеччини провело реорганізацію структури і утворило спеціальний фонд на 100 млрд доларів на випадок нових ризиків.

За словами Пісторіуса, уряд Німеччини не повільно реагує на змінюючіться загрози, а навпаки, вживає невідкладних заходів. Водночас, він підкреслив, що Німеччина докладе максимум зусиль, щоб запобігти подальшому загостренню ситуації на Близькому Сході.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц обіцяє підвищити тиск на диктатора РФ Володимира Путіна, аби він припинив війну з Україною. Відповідно до слів Шольца, міжнародне співтовариство повинно зробити все можливе для завершення конфлікту, забезпечення цілісності і незалежності України.

Німеччина також надасть Україні далекобійні ракети Taurus. Однак перед цим вони проведуть оцінку ризиків, пов’язаних з їхнім застосуванням. Про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.