"Нова афера Медведчука" – яку небезпеку становить свіжа антиукраїнська стратегія Росії

Український зрадник Віктор Медведчук створив в Росії організацію, яка має побудувати "нову Україну". Однак небезпеки від публічних російських спецоперацій очікувати не варто. Колишній нардеп просто намагається отримати гроші від російської влади.

Боятися варто прихованих російських операцій. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог-міжнародник, експерт Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак.

"У Медведчука дуже обмежена фантазія. Він робив подібні проєкти ще з 2000-х років. Проросійські сили займалися цим в Україні дуже багато часу. По-суті, розділяли нашу країну ніби є правильна і погана. "Правильну" Україну російські сили у намагалися будувати навколо Росії. А з "поганими" українцями нібито треба боротися. Кожного разу ці сили у нас програвали", сказав Їжак.

У росіян немає ні можливості побудувати нову концепцію, ні розуміння ситуації в Україні. Однак українські зрадники відчувають, що можна ще отримати грошей з російського бюджету, уточнив політолог.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Росія на всіх кутках кричить, що їм треба переговорів. Багато хто в російських елітах розуміє, що треба йти на поступки Україні. І населенню РФ це треба пояснити. Саме тому вчепились в ідею Медведчука, що можна буде сказати війна закінчена і вже створена "інша Україна". І є люди в Росії, які все контролюють і переможуть на найближчих виборах. Це афера Медведчука, щоб вибити собі грошей", додав Їжак.

Україні це може принести небезпеку в інформаційному полі, пояснив політолог.

"Наше суспільство досі надто сильно реагує на гучні вислови в Росії. Люди бояться російських агентів та прихованих ресурсів. Вірять, що нібито треба готуватися до якоїсь небезпеки. Але найкраща тактика посміятися з цього та ігнорувати. А працювати треба з російською агентурою та прихованими впливами. Те, що Росія робить публічно, нічого не варте", наголосив Їжак.

Підозрюваний у державній зраді екснардеп Віктор Медведчук офіційно зареєстрував у Росії антиукраїнську "громадську організацію". Кум російського диктатора особисто очолив ГО під назвою "Региональное общественное движение "За развитие гражданского общества "Другая Украина". Головою виконкому організації став колишній український журналіст Денис Жарких.