Нові санкції проти Росії, спільне виробництво зброї між Україною та США. Головне за 7 грудня

Президент України Володимир Зеленський затвердив нові санкції проти росіян. Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони, обмеження стосуються 185 іноземців, переважно громадян РФ, а також 180 компаній, зареєстрованих у Росії. У списку фізичних осіб знаходяться такі особи, як Апті Алаудінов і Рамзан Ціцулаєв, які мають зв'язок з головою Чечні Кадировим.

У Росії оголосили дату президентських виборів - 17 березня 2024 року. Відповідне рішення було прийняте Радою Федерації Росії. Зазначено, що до 12 грудня має бути прийняте рішення щодо виборів у "нових регіонах" - анексованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей України.

Україна і США уклали декларацію про спільне виробництво зброї та обмін технічними даними. Документ був підписаний Пентагоном, Міноборони України та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України. Головна мета угоди - розвиток оборонно-промислового комплексу України, забезпечення Збройних Сил критично важливою зброєю та виробництво гібридних систем ППО. У рамках програми FrankenSAM Україні було передано технології щодо виробництва таких систем.