Обстріли, бойові дії та аварії: в Україні тисячі споживачів залишаються без світла та газу

Обстріли, бойові дії та аварії: в Україні тисячі споживачів залишаються без світла та газу

29 червня 2024 року через російські обстріли та бойові дії жителі семи областей України стикаються з проблемами у електропостачанні. Найскладніша ситуація спостерігається в Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Міністерство енергетики України повідомляє про це.

У Донецькій області без електрики залишаються 70,6 тисяч абонентів у 115 населених пунктах. У Харківській області знеструмлено 39,7 тисяч точок обліку, а в Херсонській - 25,8 тисяч абонентів у 45 населених пунктах.

Проблеми з електропостачанням також відчуваються в Сумській області, де знеструмлено 6830 абонентів, і в Запорізькій - 3731 абонент без електрики.

Після ракетного удару по будинку в Дніпрі в Дніпропетровській області 64 споживачі та 4 комунально-побутових об'єкти залишилися без газу.

Чернігівська область постраждала внаслідок бойових дій, і тепер 1722 абоненти у 28 населених пунктах залишаються без електрики.

Енергетики працюють на відновленням електропостачання. У Донецькій області за добу вдалося відновити світло для 14,4 тисяч абонентів у 14 населених пунктах.

Також варто зазначити, що внаслідок земляних робіт в Жмеринському районі Вінницької області 272 побутових споживачів залишилися без газу.

Нагадаємо, що "Укренерго" запланувало відключення електроенергії по всій Україні 29 червня.

Читайте також: