WSJ пророкує «смертельне літо» на фронті в Україні. Реакція ЗСУ

WSJ пророкує «смертельне літо» на фронті в Україні. Реакція ЗСУ

Російські окупанти активізували свої дії на фронті

За останній місяць російські окупанти посилили свої зусилля на різних напрямках фронту. Кількість боїв зросла більш ніж удвічі, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Він відреагував на матеріал The Wall Street Journal, в якому журналісти прогнозують "смертельне літо" на фронті, під час якого як Росія, так і Україна зазнають великих втрат і, ймовірно, не зможуть зробити прорив.

За даними видання, для України головне завдання - утримати позиції зі свіжою західною зброєю. Росія ж продовжує застосовувати свою звичну тактику "м'ясних" штурмів заради незначних успіхів.

За словами Волошина, червень був дуже активним і гарячим порівняно з травнем. Напрямки Курахівський, Краматорський та Покровський були серед найважчих. Загалом на лінії фронту відбулося майже дві тисячі бойових зіткнень.

За попередній місяць було 1 тис. 952 бойових зіткнень. Тобто, це говорить про те, що ворог активізував свої дії на різних напрямках", - зазначив Волошин.

Також росіяни активізувались на Торецькому напрямку, але без успіху. За минулий тиждень ворог провів 114 атак.

Волошин не дав прогнозів і зазначив, що втрати у ворога були значні. Аналітики та експерти мають дати свої прогнози, але важливо, щоб Захід надав підтримку Україні для проведення контрнаступальних операцій та попередження затягування війни.

В Інституті вивчення війни вважають, що теорія перемоги російського диктатора Володимира Путіна, згідно з якою Росія може здійснювати повзуче просування в Україні до нескінченності, стимулює Путіна до затягування війни та знищення української державності.

Російські окупанти неодноразово атакували Україну, скидаючи планерні бомби на свою територію. Влада Білгородщини розглядає питання знешкодження та евакуації у разі надзвичайної ситуації.

Наразі Україна втрачає менше військових в порівнянні з Росією - один на шість. Таке співвідношення зафіксовано на Харківському та Покровському напрямках.

Читайте також: