Російський прокурор запросив для відомого українського журналіста 14 років колонії

Російський прокурор запросив для відомого українського журналіста 14 років колонії

Українського журналіста Дмитра Гордона оголосили в розшук в Росії і просили заочно засудити його до 14 років ув'язнення. Повідомлення про це з'явилося на російському сайті Sota.

Судове засідання відбулося сьогодні в Комітеті з питань національної безпеки і протидії корупції. Гордону ставлять за обвинувачення згідно з кримінальними статтями про заклики до агресивної війни, порушення ненависті з загрозою насильства, публічні заклики до виправдання тероризму і поширення фейків про російську армію з мотивів політичної ненависті. Причиною переслідування стали його інтерв'ю та висловлювання.

За інформацією видання Медиазона, обвинувачувач Гордона - Надія Тихонова, судове засідання відбувається у військовому суді РФ. Можливо, сьогодні буде винесений вирок.

За журналістом почали справу через його відеозвернення у березні 2022 року, де він закликав США почати агресивну війну з Росією з використанням ядерної зброї, а також звинуватив російську армію в воєнних злочинах.

Ще однією причиною переслідування Гордона стало його інтерв'ю в травні 2022 року, де він звинуватив збройні сили РФ в застосуванні важкого озброєння проти цивільних об'єктів та міст України, у вбивстві мирних жителів, зокрема, дітей.

Читайте також: