Одна з європейських країн спростила працевлаштування для українських біженців

Одна з європейських країн спростила працевлаштування для українських біженців

Австрія спростила працевлаштування для українських біженців.

Згідно з інформацією порталу "Хвиля", Австрійський парламент прийняв закон, який дозволяє українським переселенцям отримати необмежений доступ до ринку праці за умови виконання певних вимог.

Зміни до закону про працевлаштування іноземців та інших законодавчих актів були затверджені Федеральною радою, метою яких є забезпечення необмеженого доступу до австрійського ринку праці для українських переселенців, які вже успішно інтегрувалися у трудову сферу.

Україна та Австрія

Згідно з новим законом, українці матимуть можливість отримати "червоно-біло-червону – картку плюс", яка дозволить працювати та проживати в Австрії як самозайняті або найняті працівники без обмежень зі сторони роботодавця або місцезнаходження і з можливістю змінити роботодавця у будь-який момент.

Важливо зазначити, що для отримання даного документа, українські переселенці, які вже мають "блакитну картку" для переміщених осіб, повинні працювати протягом останніх двох років не менше як 12 місяців, мати повне страхування та повну зайнятість, а також забезпечити себе самостійно.

Законодавчі зміни були розроблені урядом та прийняті Національною радою 13 червня.

Нагадаємо, що Німеччина вводить внутрішній контроль на кордоні США.

Читайте також: