Оксфордський словник назвав слово року

За оцінкою Оксфордського університету, цього року словом року стало сленгове слово "rizz", яке використовують для позначення чогось привабливого. Таку інформацію надали на сайті університету.

Це слово походить від частини слова "charisma", що означає здатність приваблювати інших завдяки стилю, чарівності або зовнішності.

Велику популярність "rizz" здобуло після того, як актор Том Голланд у інтерв'ю сказав: "У мене зовсім немає rizz. У мене обмежена rizz." Таке заявлення призвело до раптового зростання використання цього слова в повсякденному мовленні.

Після оголошення відкритого голосування для визначення слова року, "rizz" випередило такі слова, як "Swiftie" (шанувальник Тейлор Свіфт), "situationship" (неформальні романтичні або сексуальні стосунки) та "prompt" (інструкція, що дається програмі штучного інтелекту).

Нагадаємо, що найстаріший американський видавець словників Merriam-Webster раніше оголосив словом 2023 року поняття "автентичний" (authentic). Зростання інтересу до цього слова стало результатом статей про штучний інтелект, знаменитостей та соціальні мережі.

У свою чергу, укладачі Кембриджського словника (Cambridge Dictionary) вибрали слово "hallucinate" як слово року, але в контексті штучного інтелекту. Це слово означає "галюцинувати".