Омбудсмен опублікував корисні контакти та ресурси для українців у Німеччині

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, оприлюднив інфографіку, яка містить корисні контакти та ресурси для українців, що перебувають у Німеччині. Про це він повідомив через Telegram.

Дана добірка буде корисною для українців, які шукають роботу в Німеччині або потребують консультації та допомоги.

Наразі, в Німеччині офіційно проживає приблизно 190 тисяч чоловік українського походження, які відповідають призовному віку (18-60 років). З початку повномасштабної вторгнення, до країни прибуло майже 222 тисячі українців призовного віку, проте деякі з них повернулися назад.

Крім офіційно зареєстрованих 189 484 українців, що проживають у Німеччині, є ще близько 100 тисяч нелегальних іммігрантів у віці до 60 років. Наразі, невідомо, скільки з них в'їхали до Німеччини порушуючи законодавство України.

Міністр праці Німеччини, Губертус Гайль, вказує на необхідність прискорення процесу працевлаштування українських біженців, навіть якщо вони не володіють німецькою мовою на досконалому рівні. За його словами, в Німеччині є 400 тисяч безробітних осіб, які володіють базовим рівнем німецької мови. Приблизно половина з них - це біженці з України, які пройшли або мають намір пройти інтеграційний курс.