ПАР ухвалила рішення розірвати дипломатичні відносини з Ізраїлем

У парламенті Південно-Африканської республіки проголосували за закриття посольства Ізраїлю та припинення дипломатичних стосунків між двома країнами. За цю ініціативу проголосували 248 депутатів, проти виступив 91 народний обранець (за даними ENCA).

Вирішено, що ці заходи діятимуть до тих пір, поки Ізраїль не погодиться на припинення вогню і не згодиться на участь у мирних переговорах з ООН.

Варто відзначити, що це рішення є рекомендаційним, і не повідомляється про конкретні кроки, які потрібно зробити для відновлення дипломатичних відносин.

Раніше заступник міністра закордонних справ Болівії, Фреді Мамані, заявив, що країна розриває дипломатичні відносини з Ізраїлем через війну в Газі.

Нагадаємо, що сили оборони Ізраїлю виявили лабораторію для виготовлення ракет та зброї, а також входи у тунель, що знаходиться в мечеті в Зейтуне у місті Газа.

У лікарні Гази виникла криза: немає чистої води, палива, ліків, їжі та іншої допомоги. Протягом останніх шести тижнів цей недостаток спричинив те, що колишня найбільша, сучасна та добре обладнана лікарня фактично перестала виконувати свої медичні обов'язки.