П'ять смачних сніданків для школяра, від яких важко відмовитись

П'ять смачних сніданків для школяра, від яких важко відмовитись

Кожний школяр повинен щоранку збалансовано та ситно снідати аби упродовж дня бути енергійним і мати гарне самопочуття.

Діти, які снідають, краще навчаються, мають кращу концентрацію уваги і вони більш схильні підтримувати здорову вагу тіла.

Gazeta.ua пропонує п'ять корисних смачних сніданків, від яких діти точно не відмовляться.

Омлет з овочами та зеленню

Яйця дуже корисні для дитини. Але не всі люблять їсти жовток. А от з омлетом варіант виколупування жовтка не проходить. Омлети можуть бути різноманітними - з сиром, з помідорами, зі шматочками відвареного м'яса.

Корисні бутерброди

Напередодні для бутербродів треба запекти м'ясо чи птицю так, щоб потім порізати його слайсами. Майте цільнозерновий хліб. Бутерброди робіть з авокадо та зеленню.

Авокадо розімніть виделкою, посоліть і поперчіть за смаком, додайте лимонний сік і намастіть на хліб. Намазанки можна міняти за смаком використовувати сирну, хумус або масло. Тоді покласти улюблену зелень, наприклад, листок салату, шматок помідора і сиру, а зверху запечене м'ясо.

Макарони з тунцем

Страва, яка додасть енергії вуглеводів на весь день. Поєднати макарони варто з чимось білковим: консервованим у власному соці тунцем або зі шматочками м'яса чи птиці чи з адигейським сиром тощо. Можна зверху потерти трішки твердого сиру і додати овочів.

Солодкі сендвічі

Такий сніданок дитина легко приготує сама. Отже, тримайте в холодильнику цільнозерновий хліб, хай буде горіхова паста арахісова, мигдалева, сир рікотта або домашній сир, перетертий з медом, банани, горішки.

Сирники з ягодами Можна змішати сир з несолодким йогуртом. Додати в нього порізані фрукти або 1-2 ч. л. меду чи варення. Буде смачно і цікаво для дитини розмочити в йогурті зерна чіа і полити ними сир.

Або зробіть сирники і поєднайте їх з ягодами і йогуртом.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Чим запити

Зваріть какао на молоці. Діти його дуже люблять. Чим більше молока і менше какао, тим краще.

Дайте гаряче молоко з медом. Коли діти хворіють, ми часто готуємо їм цей напій. Головне, щоб молоко було потрібної температури і без пінки.

Заваріть чай. Але обов'язково з цілющою травичкою - материнкою, ромашкою, лимонником. Посолодіть. Глюкоза в школі знадобиться.

Діти часто беруть до школи з собою перекуси. Ланч-бокс бажано збирати з ними. Вони з більшою ймовірністю з'їдять страви, які допомагали складати.

Але у будь-якому разі слід брати за основу шкільних перекусів продукти, які надовго дають відчуття ситості. До таких належать продукти з високим вмістом білка - хліб, зернові батончики, горіхи, твердий сир, яйця.

Читайте також: