Перевозили нелегалів через кордон: польські прикордонники затримали п’ятьох українців

Польські прикордонники затримали кур'єрів, які перевозили нелегалів

У протягом трьох днів, з 22 по 24 березня, прикордонники Польщі затримали 10 кур'єрів, серед яких були п'ять громадян України. Вони допомагали нелегальним мігрантам перетнути кордон між Білоруссю та Польщею. Про це повідомили у Прикордонній службі Польщі.

У п'ятницю, 22 березня, був затриманий громадянин України, який намагався перевезти нелегалів через кордон. Наступного дня було затримано чотирьох кур'єрів, серед яких були громадяни України, Грузії та Туреччини. Вони спробували перевезти нелегальних мігрантів з Польщі до Німеччини.

У неділю, 24 березня, було затримано ще п'ятьох кур'єрів, серед яких були троє громадян України, громадянин Киргизстану і громадянин Молдови. Вони приїхали автомобілями, щоб забрати нелегальних мігрантів і перевезти їх далі на Захід.

Згідно з інформацією Прикордонної служби Польщі, кур'єрам загрожує тюремне ув'язнення до восьми років. З початку року, у Підляському відділі прикордонної служби, було затримано 44 кур'єрів, які намагалися допомогти нелегалам проникнути до Європи через польсько-білоруський кордон.

За даними польських прикордонників, протягом 22-24 березня було зафіксовано 444 спроби нелегального перетину кордону з Білоруссю.

Польща готується до припинення транзиту українського зерна

Варто відзначити, що правоохоронні органи Польщі планують зміцнення свого кордону з Білоруссю. Вони планують побудувати спостережні вежі висотою близько 70 метрів.