Перший тиждень нового року принесе в Україну похолодання: прогноз погоди

Прогноз погоди на початок 2024 року

За прогнозами синоптиків, Україну очікує похолодання на початку 2024 року. Наталка Діденко, синоптикиня, повідомила у своєму Facebook про зміни погоди, які відбудуться в найближчі дні.

Завтра, 2 січня, очікується погода з досить стриманими температурами. У більшості регіонів будуть невеликі плюсові температури. Однак на півночі, заході та сході України очікується дощ та мокрий сніг. Але південь та центр країни утримаються від опадів.

З 3 по 6 січня північні області України, схід і частина центру (зокрема, Полтавщина та Дніпро з районами) будуть вплинуті арктичним повітрям.

Зазначу, що це не означає, що похолодання в Москві означатиме таке ж похолодання і в Україні. При таких стереотипах треба розуміти, що погода в Україні формується через затікання холодного повітря з Арктики. Ця погода проходить значну відстань і впливає на різні території. Тому не можна одну температуру в Москві відразу переносити і на Україну.

У найхолодніші дні, нічні температури в Україні можуть сягати -10-15°C, а при ясній погоді ще на 2-3°C нижче. Тепліше кліматичні умови будуть на півдні та заході країни, там тиждень пройде без морозів і з плюсовими температурами. Проте, слід бути готовим до значних температурних контрастів.

У Києві 2 січня вночі температура повітря буде +2°C, а вдень вона почне знижуватися до -1-3°C. Тому дощ перетвориться на сніг. Також очікується сильний вітер з північно-західного напрямку. В наступні дні в Києві буде typična зимова погода - мороз та періодичний сніг. Також можлива ожеледиця на дорогах. За попередніми прогнозами, морози послабнуть 7 січня.

Рекомендації для підготовки до похолодання: одягайтеся тепло, слідкуйте за прогнозами погоди, не піддавайтеся стереотипам. Не забувайте по дорозі відвідати стареньких родичів чи сусідів та взяти їм їжу, щоб було легше їсти. Зателефонуйте своїм друзям, знайдіть час для відпочинку. Не забувайте про тих, хто не має можливості сховатися від морозу, тому що не мають теплого місця. Бережіть себе і будьте уважними.

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року в Києві зафіксували три температурних рекорди, що відповідають клімату 1 квітня.