Підвищення тарифів з 1 червня: в Укренерго сказали, чи українці зменшили споживання електрики

Підвищення тарифів з 1 червня: в Укренерго сказали, чи українці зменшили споживання електрики

Українці продовжують споживати електрику незважаючи на новий тариф

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, що неможливо сказати, чи зменшилося споживання електрики з 1 червня, коли почав діяти новий тариф на світло. Це пояснюється тим, що разом зі змінами тарифу прийшли й зміни погодних умов, які впливають на споживання електроенергії. При підвищенні температури, споживання також зростає. Крім того, вороги енергетики завдають ударів, що впливає на ситуацію. Також треба враховувати, що мотивація населення в економії електроенергії різна, тому не можна робити далекосяжних висновків.

"До того ж цього дня ворог завдав чергового удару по енергетиці. Отже, ці фактори компенсують один одного. Також слід зазначити, що населення має різну мотивацію економити електроенергію. Хтось робить це через високі платіжки, інші - просто розуміючи, що це сприятиме уникненню тривалих відключень. Тому я б не робив тут далекосяжних висновків", - зазначив Кудрицький.

Відключення світла в Україні / Фото: Pexels

Кудрицький також звернув увагу, що вони своїм прикладом показують, як потрібно правильно споживати електрику. До того, як уряд заборонив посадовим особам користуватися кондиціонерами, "Укренерго" вже самі прийняли таке рішення щодо адміністративних приміщень. В багатьох установах є свої методи економії електроенергії, як у компаній, так і в домогосподарствах. Від цього є позитивний ефект - наприклад, сьогодні зниження споживання електрики дозволило уникнути планованих відключень по всій країні до 15:00.

Раніше енергетики вже відповіли на запитання щодо зменшення відключень електроенергії.

Читайте також: