Кулеба сказав, якою має бути перемога України

Кулеба сказав, якою має бути перемога України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про своє бачення перемоги України та майбутнього миру. Виступаючи на Дубровницькому форумі у Хорватії, Кулеба зазначив, що перемога України не має обмежуватися лише відновленням кордонів та притягненням агресора до відповідальності. Вона повинна включати створення реальності, в якій нова агресія стане неможливою. "Мета - не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою", - наголосив він.

Міністр також підкреслив роль Саміту миру у досягненні цієї мети і заявив, що Україна намірена продовжувати співпрацю з країнами всього світу для знаходження рішень щодо відновлення справедливого світу.

Кулеба зазначив, що шлях до справедливого та тривалого миру складний, але альтернативи йому немає. Він закликав світове співтовариство стерти розділові лінії та забезпечити повагу до принципів, які дозволяють усім жити та процвітати. "Є речі, які нас усіх об'єднують і стирають ці відмінності. Це бажання жити у світі та розвиватися. Для України - це мир та відновлення, що, звісно, ​​є передумовою розвитку", - зазначив Кулеба.

Раніше міністр закордонних справ розповів про причини відкликання деякими країнами підписів під комюніке Саміту світу.

Читайте також: